
-
ÉLELMISZEREK
addremove
- HÚSKÉSZÍTMÉNYEK addremove
- TEJTERMÉKEK addremove
- KÉSZÉTELEK addremove
- SÜTEMÉNYEK
- VEGÁN
- BIOÉLELMISZER
A cékla legalább 4000 éve népszerű régiónkban, korábban vadon, majd termesztve. A céklát leggyakrabban a cukor előállításához használt fajokkal társítják. A cékla azonban óriási ipari értéke mellett a természetes gyógyászatban is nagy értékű zöldség. A cékla sok magnéziumot, káliumot, cinket, vasat és foszfort tartalmaz. Érdekes módon céziumot és rubídiumot is tartalmaz. A céklában sok a C-vitamin, valamint az A-, az E- és a K-vitamin.
Összetevők: céklalé - tömény gyümölcsléből készítve, L-aszkorbinsav (C0-vitamin, citromsav - savasságszabályozó.
Nincs hozzáadott cukor. Természetesen előforduló cukrokat tartalmaz. Az üledék megjelenése természetes jelenség. Fogyasztás előtt alaposan rázza fel. Pasztőrözött termék.
A céklalé sok vitamint tartalmaz, főleg B-vitaminokat, és ásványi anyagokat, például magnéziumot, káliumot és vasat. A természetben előforduló pigmentek, például a betanin, erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.
A termék tápértéke |
100 ml-ben |
energia érték |
160 kJ / 38 kcal |
Zsír |
0,0 g |
beleértve a savakat is telített zsír |
0,0 g |
Szénhidrátok |
10,0 g |
beleértve a cukrokat is |
9,6 g |
Fehérje |
1,3 g |
só |
0,1 g
|